Toplinska izolacija


Dobra toplinska izolacija smanjuje troškove grijanja zimi, a ljeti djeluje kao zaštitni omotač koji sprječava da visoke temperature zavladaju vašim prostorom.

Nije nevažno u kojem podneblju živite; u našem području zime su hladne a ljeta vruća – klimatski uvjeti naravno dosta utječu na visinu naših vaših računa za grijanje i hlađenje, no dobra toplinska izolacija na prozorima itekako pomaže da oni budu niži nego u domovima gdje su prozori dotrajali.

Evo kako tumačiti specifikacije PVC prozora:

  • Izo stakla ili low-e stakla

    Pojam izo stakla podrazumijeva da se prozorsko staklo sastoji od više staklenih ploča koje su međusobno odvojene barem jednom hermetički zatvorenim međuprostorom ispunjenim plinom ili zrakom. Bolja toplinska izolacija postiže se korištenjem plemenitog plina argona (u odnosu na zrak), što poskupljuje cijenu samog prozora.Low-e stakla su ona čija je neizložena površina (prema izolacijskom međuprostoru) premazana metalnim slojem koji propušta zračenje vidljivog spektra valnih duljina koje odgovara Sunčevoj svjetlosti a ostale većinom reflektira.

  • Koeficijent prolaska topline Uw

    Ovo je najvažniji kriterij svojstva izvedbe prozora u kontekstu toplinske izolacije. Mjeri se u vatima po metru kvadratnom za svaki kelvin razlike u temperaturi između unutarnjeg i vanjskog prostora. Maksimalni dozvoljeni koeficijent prolaska topline kroz prozore smije iznositi Uw 1.8 W/m2K, dok ispod vrijednosti 1 W/m2K odgovara standardima niskoenergetske gradnje.

  • Protuprovalna zaštita

    Sigurnosno laminirano staklo sastavljeno je od dvije ili više staklenih ploča međusobno povezanih PVB folijom (polyvinyl-butyral). Laminirano staklo znatno smanjuje prolazak buke te štiti od UV zraka, a prilikom loma se ne mrvi.

Prozori su iznimno važan izolacijski elemet, a svi koji su u našoj ponudi napravljeni su od vrhunskog stakla i okvira s nižim energetskim koeficijentom.

Bilo da želite stručan savjet ili sveobuhvatnu infomaciju

kontaktirajte nas bez obaveze