«Tajne» protuprovalnih vrata


Neće vam svaka protuprovalna vrata pružiti sigurnost i trajnost koju očekujete.
Želite li protuprovalna vrata koja će vas štititi bez obzira na okolnosti, pružiti vam osjećaj sigurnosti i trajati dugo godina, obratite pažnju na nekoliko stvari…

Krenimo redom:

 • Nisu sva protuprovalna vrata zaista protuprovalna, niti su izrađena od čelika! Provjerite na deklaraciji da su vrata testirana i da imaju certifikat koji je izdala TSE (European Union Teft-resistance Certificate).
 • Odaberite renomiranog proizvođača protuprovalnih vrata i njegovog distributera u Hrvatskoj, raspitajte se o zadovoljstvu kupaca i da je distributer prisutan na tržištu niz godina.
  Također, bilo bi dobro da ima i servisnu službu, nikad ne znate hoće li vam zatrebati.
 • Da bi vrata bila snažna i izdržljiva, moraju imati i snažnu bravu. Ako je brava loša, to vam je kao da imate veliku lijepu kuću ali bez temelja – prvi potres će je srušiti.
  Provjerite i da pored ključanice nema prostora za npr. dlijeto kojim bi se moglo obijati bravu.
 • Okovi ne smiju biti zavareni, jer neće moći podnositi sile koje na njih utječu prilikom zatvaranja vrata (nemojte zaboraviti da okovi drže vrata na okviru).
  Mali test: isprobajte kako se vrata zatvaraju – kvalitetna vrata zatvaraju se tiho i glatko, dovoljno ih je lagano gurnuti rukom.
 • Pri ugradnji, točnije za obzidavanje okvira, bolje je koristiti beton nego siporex, jer beton sprječava savijanje okvira koje se s vremenom događa.

I za kraj, ulazna vrata kupujete da bi se osjećali sigurno u svom domu i zato odvojite vremena da se upoznate s ponudom na tržištu i nemojte birati samo po cijeni ili izgledu.
Također, ukus će vam se možda s godinama promijeniti a osjećaj sigurnosti je konstanta koju će vam vaša protuprovalna vrata pružati.

Izbjegnite zamku jeftine ponude!
Protuprovalna vrata ćete po svoj prilici kupiti samo jednom ili dvaput u životu, zato birajte pažljivo!

Razmišljate li o promjeni stolarije i treba vam savjet?

kontaktirajte nas bez obaveze